Skip to main content

Ανάκλιση πλοίου στο ναυπηγείο του Εδιμβούργου- 35 τραυματίες

REUTERS/Russell Cheyne

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το σκάφος 3.000 τόνων, το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, να γέρνει υπό γωνία 45 μοιρών.

Τριάντα πέντε άτομα τραυματίστηκαν μετά την ανάκλιση πλοίου σε ναυπηγείο του Εδιμβούργου. Το NHS Lothian ανακοίνωσε ότι 23 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και 12 άτομα στον τόπο του συμβάντος στο Imperial Dock, Leith, σύμφωνα με το BBC.

Κηρύχθηκε μείζον περιστατικό αφού το ερευνητικό σκάφος Petrel αποκολλήθηκε από το στήριγμά του σε μια ξηρά αποβάθρα. Ζητήθηκε από τους πολίτες να μην προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου (ERI), εκτός εάν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.

REUTERS/Russell Cheyne

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το σκάφος 3.000 τόνων, το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, να γέρνει υπό γωνία 45 μοιρών.

Το προξενείο των ΗΠΑ στο Εδιμβούργο δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και προσφέρει υποστήριξη στους Αμερικανούς πολίτες που εμπλέκονται. «Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση ανταπόκρισή τους. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το περιστατικό», πρόσθεσε.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας δήλωσε ότι κλήθηκε στις 08:30. Στο σημείο έστειλαν πέντε ασθενοφόρα, ένα αεροσκάφος διακομιδής, τρεις ομάδες τραυματιοφορέων, μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων, τρεις μονάδες παραϊατρικής ανταπόκρισης και ένα όχημα μεταφοράς ασθενών.

Το NHS Lothian δήλωσε ότι 15 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν μόνοι τους, τέσσερις στο Western General Hospital και δύο στο Victoria Hospital στο Kirkcaldy. Άλλα 12 άτομα έλαβαν περίθαλψη και πήραν εξιτήριο στον τόπο του συμβάντος.

Εκπρόσωπος του NHS Lothian δήλωσε ότι οκτώ άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται στο Βασιλικό Θεραπευτήριο, ορισμένα με «σοβαρά τραύματα», και ότι τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, οι ενδοσκοπήσεις και οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώθηκαν για να «απελευθερωθεί το χειρουργικό προσωπικό μας». Η αστυνομία της Σκωτίας κάλεσε το κοινό να αποφύγει την περιοχή για να επιτρέψει την πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

naftemporiki.gr