Skip to main content

Ερντογάν: «Καταστροφή» εάν κερδίσει η αντιπολίτευση

Reuters/Umit Bektas

Η Τουρκία προετοιμάζεται για εκλογές στις 14 Μαΐου.

Λίγες μέρες μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ότι η νίκη στις εκλογές του Μαΐου για την ευρύτερη συμμαχία της αντιπολίτευσης θα ήταν «καταστροφή» για τη χώρα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία στο έλεος ενός συνασπισμού που είναι πολύπλευρος, άπληστος και στερείται κατεύθυνσης», είπε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ερντογάν στη συνεδρίαση των αρχηγών των επαρχιών του κόμματος AK το Σάββατο. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια τέτοια καταστροφή».

Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους καθώς η χώρα ετοιμάζεται για εκλογές στις 14 Μαΐου, την ώρα που επικρατεί δυσαρέσκεια για τον εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό και την διαχείριση της κατάστασης μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος όρισε επισήμως την Παρασκευή τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της χώρας για τις 14 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και παρά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου μήνα.

Απέναντί του έχει τη συμμαχία της αντιπολίτευσης που υπόσχεται να διαλύσει το εκτελεστικό προεδρικό σύστημα που εισήγαγε ο Ερντογάν πριν από πέντε χρόνια και να επιστρέψει στις ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές.

«Όλες οι εκλογές είναι δύσκολες», είπε ο Ερντογάν. «Αλλά οι κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο έχουν κάνει την ψηφοφορία της 14ης Μαΐου να ξεχωρίζει από άλλες».

naftemporiki.gr