Skip to main content

Τα Όσκαρ του γεωπολιτικού σκηνικού

Από την Νάνσι Πελόζι μέχρι τους υπεύθυνους για την έκρηξη στους Nord Stream.

Λίγες ώρες έμειναν ακόμα για την τελετή απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας θα γνωρίζουμε τους μεγάλους νικητές.

Με αφορμή την 95η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, η οποία πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Μαρτίου, το Gzero Media δίνει τα δικά του βραβεία από τον χώρο της γεωπολιτικής:

Καλύτερο Cameo/Ηθοποιός σε Μίνι Σειρά: Στη Λιζ Τρας και το πέρασμά της από την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Τιμητικό βραβείο: Στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι για το ταξίδι της στην Ταϊβάν και τις γεωπολιτικές συνέπειές του.

Βραβείο για Καλύτερα Κοστούμια: Στον συντηρητικό βουλευτή των ΗΠΑ Τζορτζ Σάντος, ο οποίος συμμετείχε σε καλλιστεία drag queen στη Βραζιλία.

Καλύτερο Μοντάζ: Στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τον τερματισμό της αυστηρής πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Βραβείο για Καλύτερα Εφέ: Στις ΗΠΑ, ή τη Ρωσία, ή τη φιλοουκρανική ομάδα, ή σε αυτόν που ίσως δεν μάθουμε ποτέ ότι ευθύνεται για την έκρηξη στους αγωγούς Nord Stream.

Καλύτερο μοντάζ ήχου: Στην πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν που έκανε «θόρυβο» με την παραίτησή της.

Καλύτερο Ριμέικ: Στον Ζαΐχ Μπολσονάρου και την βραζιλιάνικη εκδοχή της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Στο «The Little Short», του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε,  βασισμένο στο μπεστ σέλερ του «Ο οδηγός του Μπουκέλε για να αποκτήσεις πλούτο και φήμη στην αγορά crypto».

Καλύτερη Ταινία: «Πώς έμαθα να πάψω να ανησυχώ και να αγαπώ το μπαλόνι». Μια σάτιρα του δεύτερου Ψυχρού Πολέμου με πρωταγωνιστές τον Τζο Μπάιντεν, τον Σι Τζινπίνγκ και ένα μπαλόνι.

naftemporiki.gr