Skip to main content

Δυτική Όχθη: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις

REUTERS/Raneen Sawafta

Για «εκτέλεση» μιλούν οι παλαιστινιακές αρχές. Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές αρχές κάνουν λόγο για μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις, κατά την διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λιγότερο από 48 ώρες αφότου άλλοι έξι σκοτώθηκαν σε άλλη επιδρομή στην πόλη.

Ειδικότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι τρεις άνδρες ηλικίας 22, 26 και 25 ετών σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς το πρωί της Πέμπτης.  Ένα τέταρτο άτομο ηλικίας 14 ετών υπέκυψε επίσης την Πέμπτη στα τραύματά του, μετά από πυρά που δέχθηκε από τον ισραηλινό στρατό την Τρίτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι τρεις άνδρες δέχθηκαν πυρά μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην Τζάμπα, νότια της Τζενίν, σε ένα περιστατικό που οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν ως «εκτέλεση».

Ισραήλ: Πρόκειται για μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές αρχές κάνουν λόγο για μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ. Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ χαιρέτισε τις ενέργειες της αστυνομίας, η οποία «εξουδετέρωσε απαίσιους τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ εναντίον των υπερασπιστών μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Η ισραηλινή αστυνομία επεσήμανε ότι μέλη των ειδικών δυνάμεών της συνόδευαν στρατιώτες οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στη Τζάμπα για να συλλάβουν ανθρώπους που φέρονται να διέπραξαν επιθέσεις εναντίον του στρατού σε αυτή την περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Δύο από τους τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν ανήκαν στην ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ερρίφθησαν πυρά από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι καταζητούμενοι εναντίον των μελών της αστυνομίας συνόρων», πρόσθεσε. Οι ισραηλινές δυνάμεις «απάντησαν πυροβολώντας και σκότωσαν τους τρεις άνδρες στο αυτοκίνητο».

«Ένας αριθμός όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών εντοπίστηκαν στο όχημά τους», πρόσθεσε η αστυνομία.

Πώς σχολιάζει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Σχολιάζοντας ο Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για μια «ειδεχθή δολοφονία».

Η επιχείρηση αυτή σημειώθηκε δύο ημέρες αφού οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν και σκότωσαν έξι Παλαιστίνιους, μέλη ένοπλων οργανώσεων, περιλαμβανομένου του μέλους της Χαμάς που φέρεται ότι είχε σκοτώσει δύο Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη στις 26 Φεβρουαρίου.

Σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε την Τρίτη στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής του ισραηλινού στρατού, υπέκυψε στα τραύματά του.