Skip to main content

ΗΠΑ: Έρευνα για τους Αμερικανούς που απήχθησαν στα σύνορα με το Μεξικό

REUTERS/Stringer

Μεξικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι απήχθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Να εντοπίσουν τέσσερεις Αμερικανούς που δέχθηκαν πυροβολισμούς από ενόπλους στο βόρειο Μεξικό και στη συνέχεια απήχθησαν λίγο μετά τη διέλευση των συνόρων, προσπαθούν οι μεξικανικές και αμερικανικές αρχές.

Οι τέσσερις Αμερικανοί αγνώστων στοιχείων επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν εισήλθαν στο Ματαμόρος, Ταμαουλίπας, την Παρασκευή, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μεξικό, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό των απαγωγέων. Οι ένοπλοι άνδρες πυροβόλησαν εναντίον των επιβατών λίγο αφότου το όχημά τους πέρασε στο Μεξικό και στη συνέχεια τους έβαλαν σε ένα άλλο όχημα προτού διαφύγουν από το σημείο, ανέφερε η πρεσβεία. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ταμαουλίπας, εν μέρει λόγω της απειλής απαγωγής. Η πόλη Ματαμόρος βρίσκεται στην άλλη άκρη των συνόρων από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Μεξικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι απήχθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ένας αθώος Μεξικανός έχασε τη ζωή του στο περιστατικό, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό Κεν Σάλαζαρ. Ο πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι οι Αμερικανοί είχαν περάσει στο Μεξικό για να αγοράσουν φάρμακα.

Μιλώντας σε τακτική συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι οι αμερικανικές διωκτικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις μεξικανικές αρχές, όπως και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας. Το FBI προσφέρει αμοιβή 50.000 δολαρίων για την επιστροφή των τεσσάρων και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

naftemporiki.gr