Skip to main content

Σεισμός στην Τουρκία: Συγγνώμη Ερντογάν για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης

Presidential Press Office/via REUTERS

«Λόγω των καταστροφικών συνεπειών των σεισμικών δονήσεων και λόγω του καιρού, δεν μπορέσαμε να εργαστούμε με τον τρόπο που θέλαμε τις πρώτες μέρες».

Στο Αντιγιαμάν, που έχει πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από εκεί απολογήθηκε για τις καθυστερημένες επιχειρήσεις διάσωσης και την ολιγωρία που καταλογίζεται.

«Λόγω των καταστροφικών συνεπειών των σεισμικών δονήσεων και λόγω του καιρού, δεν μπορέσαμε να εργαστούμε με τον τρόπο που θέλαμε τις πρώτες μέρες», είπε. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σημειώθηκε νέος σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην επαρχία της Μαλάτια, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας δεκάδες ενώ προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων που είχαν υποστεί ζημιές.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (Afad).