Skip to main content

Μεντβέντεφ: Θα φτάσουμε τα σύνορα της Ρωσίας όσο πιο μακριά γίνεται- Ακόμα και στα πολωνικά σύνορα

Πώς οραματίζεται το τέλος του πολέμου.

Ο γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις Ντμίτρι Μεντβέντεφ δίνει την δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε μήνυμά του την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των συγκρούσεων στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για τη Μόσχα να εξασφαλίσει τελικά μια ειρήνη με διάρκεια με την Ουκρανία είναι να προωθήσει περαιτέρω τα σύνορά της όσο το δυνατόν πιο μακριά.

«Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που διεξάγεται η ειδική επιχείρηση. Ένας χρόνος από τότε που οι στρατιώτες μας αποκαθιστούν την τάξη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στη γη μας, προστατεύουν τον λαό μας και καταστρέφουν τις ρίζες του νεοναζισμού. Η νίκη θα επιτευχθεί. Όλοι θέλουμε να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό. Και θα έρθει αυτή η μέρα. Θα μας επιστραφούν τα εδάφη μας και θα προστατεύσουμε τον λαό μας, που έχει υποφέρει τα χρόνια της γενοκτονίας και του βομβαρδισμού», αναφέρει.

«Μετά θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες, είμαι σίγουρος, θα είναι δύσκολες και έντονες. Πρώτα απ ‘όλα, γιατί οι επίσημοι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του εχθρού μας είναι ένας και οι πραγματικοί ηγέτες εντελώς διαφορετικοί. Και οι αποφάσεις για το καθεστώς του Κιέβου, φυσικά, δεν θα ληφθούν κατά κάποιο τρόπο από τον Ζελένσκι, αν είναι ακόμα ζωντανός, ή την κλίκα του. Η απόφαση θα ληφθεί πέρα ​​από τον ωκεανό. Από αυτούς στα χέρια των οποίων η προμήθεια όπλων στο Κίεβο και η διάθεση χρημάτων για τη διατήρηση των υπολειμμάτων της ουκρανικής οικονομίας», συνεχίζει για να καταλήξει:

«Είναι τόσο σημαντικό να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Να απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

naftemporiki.gr