Skip to main content

Ιαπωνία: Μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα εντοπίστηκε σε ακτή

Twitter

Η τεράστια σφαίρα που βρέθηκε στην πόλη Χαμαμάτσου έχει «βαφτιστεί» με διάφορους τρόπους από τους ντόπιους: «αυγό του Γκοτζίλα», «σημαδούρα πρόσδεσης», «εξωγήινος».

Αμηχανία έχει προκαλέσει μια μεγάλη μεταλλική σφαίρα που ξεβράστηκε σε μια ακτή στην Ιαπωνία, καθώς έχει πυροδοτήσει και διάφορες εικασίες. Όπως σημειώνει το BBC, οι αρχές της Ιαπωνίας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσδιορίσουν περί τίνος πρόκειται- ούτε η αστυνομία ούτε οι πυροτεχνουργοί που στάλθηκαν για να το ερευνήσουν. Αυτό, όμως, που γνωρίζουν είναι πως η σφαίρα είναι κούφια και δεν αποτελεί απειλή. Πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για ένα είδος σημαδούρας.

Η τεράστια σφαίρα που βρέθηκε στην πόλη Χαμαμάτσου έχει «βαφτιστεί» με διάφορους τρόπους από τους ντόπιους: «αυγό του Γκοτζίλα», «σημαδούρα πρόσδεσης», «εξωγήινος».

Twitter/@XMiS10C4M6QthSG via REUTERS

Ο ιαπωνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK έδειξε πλάνα με δύο υπαλλήλους στην παραλία Enshuhama να κοιτάζουν τη σκουριασμένη, μεταλλική σφαίρα που φαινόταν να έχει πλάτος περίπου 1,5 μέτρα. Η σφαίρα έγινε αντιληπτή από έναν ντόπιο που ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς παρατήρησε ένα ασυνήθιστο αντικείμενο στην ακτή.

Οι αρχές προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής και πραγματοποίησαν έρευνα με ακτίνες Χ, οι οποίες δεν αποκάλυψαν πολλά περισσότερα, πέρα από την επιβεβαίωση ότι δεν πρόκειται για ένα επικίνδυνο αντικείμενο.

Ένας αθλητής που βρισκόταν στην παραλία δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι εξεπλάγη από την αναστάτωση, καθώς η μπάλα βρισκόταν εκεί για αρκετή ώρα. «Προσπάθησα να την σπρώξω, αλλά δεν κουνιόταν», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το NHK.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το αντικείμενο θα απομακρυνθεί σύντομα.

Αυτού του είδους το εύρημα κανονικά δεν θα μπορούσε να εγείρει υποψίες – αλλά έρχεται εν μέσω γενικής νευρικότητας σχετικά με τα άγνωστα αντικείμενα από τότε που οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο νωρίτερα αυτό το μήνα.

naftemporiki.gr