Skip to main content

Σρι Λάνκα: «Δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε εκλογές»

Οι εκλογές θεωρητικά θα διεξαχθούν στις 9 Μαρτίου

Η εκλογική επιτροπή της Σρι Λάνκα ενημέρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο για έλλειψη κεφαλαίων και υποστήριξης που απαιτείται για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας.

Η επιτροπή δεν έχει  οικονομικούς πόρους και την απαιτούμενη υποστήριξη από άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνητικού τυπογράφου και της αστυνομίας, για το τύπωμα ψηφοδελτίων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Nimal Punchihewa σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Bandula Gunawardana είχε πει ότι οι δυσκολίες ταμειακών ροών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τοπικές εκλογές.

Η ενέργεια έρχεται εν μέσω μιας σειράς αναφορών που κατατέθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τους νομοθέτες κατά των υποτιθέμενων προσπαθειών να μπλοκάρουν τις κάλπες. Δεν είναι αμέσως σαφές πότε το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Η Σρι Λάνκα αναζητά δάνειο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει τη χρεοκοπημένη χώρα να ξεπεράσει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ανεξάρτητης ιστορίας της.

Πηγή: Bloomberg