Skip to main content

Qatargate: Οι συνήγοροι του Ταραμπέλα ζήτησαν την εξαίρεση του ανακριτή Κλεζ

EUROPEAN PARLIAMENT

Οι δικηγόροι του Βέλγου πολιτικού κατηγόρησαν τον δικαστή Κλεζ για «προκατάληψη»

Οι συνήγοροι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησαν σήμερα από το Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες την εξαίρεση και αντικατάσταση του δικαστή Μισέλ Κλεζ που είναι υπεύθυνος για την έρευνα για το σκάνδαλο Qatargate.

Η σχετική απόφαση για την ένσταση αναμένεται από το Προδικαστικο Συμβούλιο. Οι συνήγοροι του Βέλγου πολιτικού κατηγόρησαν τον δικαστή Κλεζ για «προκατάληψη».

«Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί υπάρχει αίτημα απαλλαγής που σημαίνει ότι ο δικαστής δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του έως ότου το Εφετείο εκφράσει τη γνώμη του για το αίτημα ή ο ίδιος αποφασίσει να εγκαταλείψει την υπόθεση», εξήγησε ο Σβέν Μαρί, συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Η προφυλακισμένη από τις 9 Δεκεμβρίου στις φυλακές Χάρεν πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, παρουσιάστηκε το πρωί στην αίθουσα του Συμβουλίου και οι συνήγοροί της ζήτησαν την αποφυλάκισή της. Ο Σβεν Μαρί  και ο Ελληνας συνήγορος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβαν το αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό της Καϊλή, το οποίο μέχρι τώρα έχει απορριφθεί.

Τι ζητούν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή

«Οι συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή είναι δύσκολες, δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραμονή της στη φυλακή Χάρεν, αλλά να μείνει στο σπίτι με την κόρη της. Ζητήσαμε την απελευθέρωσή της ή να τεθεί σε εφαρμογή ένα καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης για αυτήν», είπε ο Σβεν Μαρί.

Οι δικαστές πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επικυρώσουν την παραμονή στη φυλακή της ευρωβουλευτού Ευας Καϊλή και του Ταραμπέλα.

naftemporiki.gr