Skip to main content

Εύα Καϊλή: Επιστολή 10 Ευρωβουλευτών στη Μέτσολα για τις συνθήκες κράτησής της – Καθυστέρησε η διαδικασία στο προδικαστικό

Intime News

Δεν ήταν πρωτοβουλία του S&D, αλλά μεμονωμένων Ευρωβουλευτών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) επιβεβαίωσε στη Le Soir την Τετάρτη ότι δέκα ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) έστειλαν στις 13 Φεβρουαρίου επιστολή στην Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα, με σκοπό της επιστολής ήταν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου για την εμπλοκή της στο Qatarargate.

«Η Πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Συνηθίζεται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην Προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ και προσέθεσε: «η Πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές αρχές».

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir η επιστολή συντάχθηκε από 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά δεν ήταν πρωτοβουλία του κόμματος: «Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», αναφέρει ο εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες για κάθε αίτημα διευκρίνισης.

Qatargate: Ενώπιον των δικαστών Καϊλή, Ταραμπέλα, Παντσέρι

Μεταξύ των ευρωβουλευτών που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Μπράντο Μπενιφέι, ο Πάολο Ντε Κάστρο, ο πρώην εισαγγελέας κατά της μαφίας Φράνκο Ρομπέρτι και η Αλεσάντρα Μορέτι.

Μία ώρα καθυστέρηση

Κατά τουλάχιστον μία ώρα αναμένεται να καθυστερήσει η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντόνιο Παντσέρι όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών πριν από λίγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο ένας εκ των συνηγόρων της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος συνήγορος τής κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της» ανέφερε ο κ. Μαρί.

naftemporiki.gr