Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν από το Στρασβούργο: Για πρώτη φορά κυρώσεις σε ιρανικές οντότητες

EPA/JULIEN WARNAND

Τι ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν για το 10ο πακέτο κυρώσεων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η ΕΕ θα προτείνει κυρώσεις με στόχο για πρώτη φορά ιρανικές οντότητες που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Για πρώτη φορά προτείνουμε επίσης την επιβολή κυρώσεων σε ιρανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν», είπε η Φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν είπε ότι το 10ο πακέτο κυρώσεων, συνολικής αξίας 11 δισ. ευρώ, θα στοχεύει σε νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων drones, ελικοπτέρων και πυραύλων.

«Αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή» ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «με εννέα πακέτα κυρώσεων σε ισχύ, η ρωσική οικονομία πηγαίνει προς τα πίσω. Και για να διατηρήσουμε αυτή την ισχυρή πίεση, προτείνουμε δέκατο πακέτο μέτρων. Με νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας στη Ρωσία. Το πακέτο αυτό είναι συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προτείνουμε, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξαγωγών σε πολλαπλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα – όπως τα drones, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα».

naftemporiki.gr