Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν προετοιμάζεται «για περισσότερο πόλεμο»

REUTERS/Johanna Geron

Eπανέλαβε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει τα όπλα που χρειάζεται «για να κερδίσει αυτό τον πόλεμο».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά αντίθετα «προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο», προειδοποίησε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αύριο διεξάγεται η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του NATO στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε σήμερα ότι η Συμμαχία πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει τα όπλα που χρειάζεται «για να κερδίσει αυτό τον πόλεμο».

«Δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη, αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, για νέες επιθέσεις. Αυτός είναι ένας εξαντλητικός πόλεμος φθοράς, επομένως μια μάχη σε υλικοτεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στις ανάγκες της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και συνομιλίες για την πιθανή παροχή αεροσκαφών στην εμπόλεμη χώρα.

«Βλέπουμε πως στέλνουν περισσότερα στρατεύματα»

Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι η νέα μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων είναι σε εξέλιξη στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Βλέπουμε πως στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, περισσότερες δυνατότητες», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την αρχή μιας νέας επίθεσης.

«Νομίζω ότι η πραγματικότητα [είναι] ότι βλέπουμε ήδη την αρχή, γιατί βλέπουμε τι είναι η Ρωσία μόλις τώρα, αυτό που κάνει ο πρόεδρος Πούτιν τώρα, στέλνει χιλιάδες και χιλιάδες ακόμη στρατεύματα, αποδεχόμενος ένα πολύ υψηλό ποσοστό απωλειών και μεγάλες ζημιές, αλλά ασκώντας πίεση στους Ουκρανούς. Και αυτό που λείπει από τη Ρωσία σε ποιότητα, προσπαθούν να το αντισταθμίσουν σε ποσότητα, που σημαίνει ότι η ηγεσία, η επιμελητεία, ο εξοπλισμός, η εκπαίδευση, δεν έχουν το ίδιο επίπεδο με τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά έχουν περισσότερες δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr