Skip to main content

Νέα Υόρκη: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς – Οκτώ τραυματίες

REUTERS/Shannon Stapleton

Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο σε σοβαρή κατάσταση και τέσσερις έχουν ελαφρά τραύματα.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά το χτύπημα που δέχθηκαν από οδηγό που επέβαινε σε φορτηγάκι U-Haul, στη συνοικία Bay Ridge της Νέας Υόρκης. Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο σε σοβαρή κατάσταση και τέσσερις έχουν ελαφρά τραύματα.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο ύποπτος διέφευγε από αστυνομικό έλεγχο πριν χτυπήσει τους παρευρισκόμενους και διαφύγει. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας). Ένας άνδρας ύποπτος συνελήφθη στο κοντινό Sunset Park.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα χωρίς σταθερή διεύθυνση, σύμφωνα με το ABC News. Η αστυνομία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως συνδέεται με την τρομοκρατία.

Οι κάμερες παρακολούθησης έδειξαν το φορτηγάκι U-Haul να φεύγει σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο και να αναπτύσσει ταχύτητα καθώς το καταδίωκε ένα περιπολικό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας πεζός να πηδήξει από το δρόμο.

Η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό εγκλωβίζοντάς το, αλλά ο ύποπτος εμβόλισε δύο περιπολικά και διέφυγε, ανέφερε το CBS.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το φορτηγό χτύπησε πεζούς και ανθρώπους που επέβαιναν σε δίκυκλα οχήματα. Ένας από αυτούς που χτυπήθηκαν ήταν αστυνομικός, δήλωσαν οι αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC