Skip to main content

Σάμος: Συνελήφθη ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας 75χρονου το 2022

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα

Στη σύλληψη ενός υπόπτου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση δολοφονίας 75χρονου στη Σάμο τον Αύγουστο του 2022.

Ο συλληφθείς είναι 48 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη του 48χρονου

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος, το βράδυ της 4ης Αυγούστου 2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Ουσιαστική συνδρομή στις έρευνες παρείχαν, το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.