Skip to main content

Τουρκία: Ζωντανή ανασύρθηκε μια 10χρονη μέσα από τα συντρίμμια μετά από 183 ώρες

REUTERS/Benoit Tessier

Ακόμη ένα παιδί εντοπίστηκε στα συντρίμμια του φονικού σεισμού, μετά την 4χρονη και τον 13χρονο - Ξεπέρασαν τις 37.000 οι νεκροί

Ακόμη ένα παιδί κατάφερε να νικήσει τον θάνατο και ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία την προηγούμενη Δευτέρα. 

Μετά την 4χρονη Μιράι και τον 13χρονο, των οποίων η διάσωση γνωστοποιήθηκε σήμερα, ακόμη ένα 10χρονο κορίτσι διασώθηκε σήμερα από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας στη νότια τουρκική επαρχία Καχραμανμάρας. Το κορίτσι, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, άντεξε κάτω από τα χαλάσματα για 183 ώρες.

Οι ελπίδες για την ανεύρεση πολλών ακόμη επιζώντων εξανεμίζονταν, καθώς ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία από τον σεισμό των 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου και μια τεράστια δόνηση λίγες ώρες αργότερα ξεπερνούσε τους 37.000. Στην κατεστραμμένη συριακή πόλη Χαλέπι, ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι η φάση της διάσωσης «πλησιάζει στο τέλος της», με την εστίαση να στρέφεται στη στέγαση, την τροφή και τη σχολική εκπαίδευση.

«Τρεις γενιές παγιδευμένες»

Σε μια δραματική προσπάθεια διάσωσης στην τουρκική πόλη Καχραμανμάρας, οι διασώστες δήλωσαν ότι ήρθαν σε επαφή με μια γιαγιά, μια μητέρα και ένα μωρό που είχαν παγιδευτεί σε ένα δωμάτιο στα ερείπια τριώροφου κτιρίου. Οι διασώστες έσκαβαν μια δεύτερη σήραγγα για να τους προσεγγίσουν, αφού η πρώτη διαδρομή είχε αποκλειστεί. «Έχω ένα πολύ ισχυρό προαίσθημα ότι θα τους βρούμε», δήλωσε ο Burcu Baldauf, επικεφαλής της τουρκικής εθελοντικής ομάδας υγειονομικής περίθαλψης. «Είναι ήδη ένα θαύμα. Μετά από επτά ημέρες, βρίσκονται εκεί χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και σε καλή κατάσταση».

Στον ίδιο δρόμο, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σκέπασαν ένα πτώμα σε μια μαύρη σακούλα. «Αυτός είναι ο αδελφός σας», είπε μια θρηνούσα γυναίκα, ενώ μια άλλη θρηνούσε: «Όχι, όχι».

Ο απολογισμός των Τούρκων ξεπερνά πλέον τους 31.643 νεκρούς από τον σεισμό του 1939, ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών, καθιστώντας τον τον χειρότερο σεισμό στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

naftemporiki.gr