Skip to main content

H 4χρονη Μιράι νίκησε τον θάνατο: Βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα 178 ώρες μετά τον σεισμό

REUTERS/Issam Abdallah

Τα θαύματα συνεχίζονται στην Τουρκία.

Η θέληση για τη ζωή εξακολουθεί να θριαμβεύει μέσα από τα χαλάσματα. Οι διασώστες ανέσυραν από τα τα χαλάσματα ζωντανό ένα 4χρονο κορίτσι, τη Μιράι, 178 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με το CNN Turk η διάσωση έγινε στην Αντιγιαμάν, όπου τα σωστικά συνεργεία συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους. Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει μάλιστα ότι οι διασώστες είναι πολύ κοντά στο να φτάσουν στη μεγαλύτερη αδελφή του κοριτσιού, με την ελπίδα να βγει και αυτή σώα από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστές και άλλες διασώσεις, οι οποίες κρατούν ζωντανή την ελπίδα των ανθρώπων. Μία 40χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή στην επαρχία Γκαζιαντέπ, 170 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ. Λίγες ώρες νωρίτερα, δηλαδή 167 ώρες από τον σεισμό, στην Αντιόχεια ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια ένας άνδρας.

Την Κυριακή, μια 55χρονη ανασύρθηκε από τα ερείπια μετά από 159 ώρες θαμμένη, ενώ μια 85χρονη διασώθηκε μετά από 152 ώρες παγιδευμένη σε αυτό που ο ανιψιός της περιέγραψε ως κοιλότητα περίπου 30-40 εκατοστών πλάτος, σύμφωνα με το CNN Turk. Δύο άνθρωποι – ένας 25χρονος Σύρος και ένα παιδί – διασώθηκαν επίσης στο Χατάι περίπου 151 και 152 ώρες μετά τον σεισμό, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

Πάνω από 34.000 οι νεκροί

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, η μαύρη λίστα των θυμάτων μακραίνει καθημερινά. Ήδη σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα οι νεκροί έχουν υπερβεί τους 34.000. Συγκεκριμένα  31.643 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία και επιπλέον 4.300 έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι κατά πολύ υψηλότερος, αφού χιλιάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει παγιδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα χαλάσματα.

naftemporiki.gr