Skip to main content

Αμερικανός στρατηγός δεν αποκλείει τους εξωγήινους

FBI/Handout via Reuters

«Οτιδήποτε πλησιάζει στη Βόρεια Αμερική, εάν είναι άγνωστο, θα το προσδιορίσω - και θα αξιολογήσω εάν αποτελεί απειλή. Εάν είναι απειλή, το καταρρίπτουμε».

Μέσα σε λίγες μέρες, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

Οι εικασίες είναι αχαλίνωτες για το τι συμβαίνει στους ουρανούς της Βόρειας Αμερικής. Τα social media κάνουν ήδη σχόλια για πιθανή εισβολή εξωγήινων. Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός Γκλεν ΒανΧερκ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν το Υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να αποκλείσει ότι πίσω από τα άγνωστα αυτά αντικείμενα, βρίσκονται εξωγήινοι, απάντησε: «Θα το αφήσω στις υπηρεσίες πληροφοριών και της αντικατασκοπείας για να μάθουμε. Δεν αποκλείω τίποτα αυτή τη στιγμή».

Ο στρατηγός ΒανΧερκ, ο οποίος ηγείται επίσης της Διοίκησης Αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής, Norad, που εντόπισε και εξάλειψε πρόσφατα ιπτάμενα αντικείμενα, είπε ότι δουλειά του είναι να υπερασπιστεί τη χώρα. «Οτιδήποτε πλησιάζει στη Βόρεια Αμερική, εάν είναι άγνωστο, θα το προσδιορίσω – και θα αξιολογήσω εάν αποτελεί απειλή. Εάν είναι απειλή, το καταρρίπτουμε».

Η Norad προς το παρόν δεν παρακολουθεί άλλα αντικείμενα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερα κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά δεν βλέπουμε τίποτα αυτή τη στιγμή», είπε ο στρατηγός βαν Χερκ

Ο αμερικανικός στρατός  έχει καταρρίψει μέχρι τώρα τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα μέσα σε λίγες μέρες. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πάνω από τη λίμνη Χιούρον στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν ήδη καταρρίψει δύο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα την Παρασκευή και το Σάββατο: το ένα έξω από τις ακτές της Αλάσκας και το άλλο πάνω από τον βόρειο Καναδά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι είδους αντικείμενα ήταν, από πού προέρχονταν και ποιος ήταν ο στόχος τους. Η περισυλλογή των συντριμμιών θα παράσχει πληροφορίες.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία είχε καταρρίψει ένα κινεζικό αερόστατο που υπήρχαν υποψίες ότι χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς κατασκοπείας,στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.