Skip to main content

Καταρρίφθηκε «άγνωστο αντικείμενο» πάνω από τον Καναδά

wikimedia commons/Master Sgt. Andy Dunaway

Μία ημέρα μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ άλλου «αντικειμένου» που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα.

Αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αμερικανικός στρατός καταρρίπτει ένα αγνώστου ταυτότητας αερομεταφερόμενο αντικείμενο.

«Διέταξα την κατάρριψη ενός αγνώστου αντικειμένου που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο», έγραψε ο Τριντό στο Twitter το απόγευμα του Σαββάτου. «Απογειώθηκαν εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά και των ΗΠΑ και αμερικανικό (καταδιωκτικό) F-22 έπληξε το αντικείμενο», διευκρίνισε. Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις θα «περισυλλέξουν και θα αναλύσουν» τα συντρίμμια του «αντικειμένου», συμπλήρωσε.

Ο Τριντό ανέφερε επίσης ότι μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το απόγευμα του Σαββάτου και ότι οι καναδικές δυνάμεις θα ανακτήσουν και θα αναλύσουν το αντικείμενο.

Μαχητικά αεροσκάφη έχουν πλέον καταρρίψει τρία αντικείμενα στον εναέριο χώρο πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά την τελευταία εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η κατάρριψη από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αυτού που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, η οποία αντέδρασε οργισμένα, αντιτείνοντας πως επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο που χρησιμοποιείτο για «επιστημονική έρευνα» κι απλώς εξετράπη της πορεία του και εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Η κατάρριψη του αντικειμένου πάνω από τον Καναδά έρχεται λίγο περισσότερο από 24 ώρες αφότου ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα άλλο αερομεταφερόμενο αντικείμενο που βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Αλάσκας. Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-22 κατέρριψε το αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο στα ανοιχτά της Αλάσκας, κατά μήκος της βόρειας ακτής της πολιτείας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ιπτάμενο «αντικείμενο» που χονδρικά είχε «μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο» καταστράφηκε προχθές Παρασκευή διότι ήγειρε «απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών», σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε «ανωμαλία του ραντάρ»

Το βράδυ του Σαββάτου μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει «ανωμαλία του ραντάρ», πάντως ο χειριστής του δεν εντόπισε κανένα «αντικείμενο» στους αιθέρες στην αμερικανική πολιτεία Μοντάνα, όπου νωρίτερα ανακοινώθηκε πως κλείνει ο εναέριος χώρος προληπτικά, έκαναν γνωστό οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) «εντόπισε ανωμαλία στο ραντάρ κι έστειλε μαχητικό αεροσκάφος να ερευνήσει. Το αεροσκάφος δεν εντόπισε κανένα αντικείμενο που να αντιστοιχεί στο στίγμα» της ανωμαλίας του ραντάρ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως θα «συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση».

naftemporiki.gr