Skip to main content

ΗΠΑ: Κατέρριψαν αντικείμενο άγνωστης προέλευσης πάνω από την Αλάσκα

REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo

Το περιστατικό αυτό διέφερε σημαντικά από το προηγούμενο με το μεγάλο κινέζικο μπαλόνι, καθώς το αντικείμενο αυτό καταρρίφθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τον εντοπισμό του.

Στην κατάρριψη ενός «αντικειμένου μεγάλου βεληνεκούς» κατόπιν εντολής του προέδρου Μπάιντεν προχώρησε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, στον αμερικανικό εναέριο χώρο στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας και σε ύψος 40.000 ποδιών. Αυτό ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το CNBC, ο Λευκός Οίκος, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη ενός παρόμοιο αντικειμένου στα ανοικτά των ακτών της Καρολίνας. Οι αμερικανικές αρχές διευκρίνισαν ότι προηγήθηκε αναγνωριστική πτήση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αντικείμενο δεν ήταν επανδρωμένο.

«Το αποκαλούμε αντικείμενο επειδή αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χαρακτηρίζοντας το αντικείμενο «στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου». Το αντικείμενο καταστράφηκε από πύραυλο αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-22 «στα ανοιχτά του πολύ πολύ βορειοανατολικού τμήματος της Αλάσκας, κοντά στα σύνορα Αλάσκας-Καναδά», δήλωσε ο Κίρμπι, μιλώντας σε ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Κίρμπι είπε ότι ο αμερικανικός στρατός αντιλήφθηκε για πρώτη φορά το αντικείμενο το βράδυ της Πέμπτης και το κατέρριψε την Παρασκευή λίγο μετά το μεσημέρι. «Ήταν πολύ πολύ μικρότερο από το κατασκοπευτικό αερόστατο που καταρρίψαμε το περασμένο Σάββατο», πρόσθεσε.

Το τελευταίο περιστατικό διέφερε σημαντικά από το προηγούμενο μεγάλο μπαλόνι, καθώς το αντικείμενο αυτό καταρρίφθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τον εντοπισμό του. Το μεγαλύτερο, προηγούμενο μπαλόνι είχε επιτραπεί να αιωρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια εβδομάδα.

Το Πεντάγωνο υπερασπίστηκε αυτή την απόφαση την Πέμπτη, λέγοντας στους γερουσιαστές ότι η πρωταρχική αξία του αερόστατου για τον αμερικανικό στρατό έγκειται στο τι μπορεί να μάθει κανείς από την πορεία της πτήσης του και τα συντρίμμια του.

naftemporiki.gr