Skip to main content

Σεισμός: Τέταρτο παιδάκι εντόπισαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ

REUTERS/Ronen Zvulun

Το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης. Τιτάνιες οι προσπάθειες των διασωστών.

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για ανεύρεση επιζώντων στην Τουρκία. Σε κτίριο που έχει καταρρεύσει από τον σεισμό στην πόλη Χατάι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ενός ακόμα παιδιού που εντοπίστηκε ζωντανό στα ερείπια, και του οποίου άκουσαν τη φωνή του.

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

Τις προσπάθειες διέκοψε όμως ισχυρός μετασεισμός που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Ωστόσο η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

Τουρκία: Τέσσερις επιζώντες έχουν ανασύρει οι Έλληνες διασώστες

Στο μεταξύ η εικόνα νεογέννητου που ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια και πατέρα που σφίγγει βουβός το χέρι της νεκρής κόρης του, το άψυχο σώμα της οποίας βρίσκεται εγκλωβισμένο ανάμεσα σε δύο πλάκες τσιμέντου, δείχνουν τη φρίκη του σεισμού, του οποίου ο απολογισμός δεν σταματά να αυξάνεται, ξεπερνώντας πλέον τους 11.200 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μετέβη στο Καχραμανμαράς, επίκεντρο του σεισμού, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Μετά την κριτική ότι το κράτος άργησε να φτάσει σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές μετά τους σεισμούς τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αρχική απάντηση. Ωστόσο, είπε ότι οι επεμβάσεις των συνεργείων είναι πλέον αυτές που πρέπει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι δραματικές εξελίξεις από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία