Skip to main content

ΗΠΑ: Έρευνα στο σπίτι του Πενς για απόρρητα έγγραφα

REUTERS/Leah Millis

Αντίστοιχα έγγραφα έχουν βρεθεί και στις κατοικίες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αναμένεται να ερευνήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία αναζητώντας απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Πενς για να προγραμματίσει την έρευνα. Οι δικηγόροι του Πενς δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα αυτό. Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι πρόκειται να ερευνηθεί και το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου.

Τον Ιανουάριο ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου, Γκρεγκ Τζέικομπ, αποκάλυψε ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ότι τα παρέδωσε στο FBI. Όπως είπε, επρόκειτο για «μικρό αριθμό εγγράφων τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να περιέχουν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες».

Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενης τον Πενς, η εφημερίδα γράφει ότι οι νομικοί σύμβουλοί του θεωρούν πως η προηγούμενη έρευνα ήταν εξαντλητική και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα.

Αντίστοιχα έγγραφα έχουν βρεθεί και στις κατοικίες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Και οι δύο ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητου υλικού. Την Τετάρτη, πράκτορες του FBI ερεύνησαν το εξοχικό του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, χωρίς όμως να βρουν διαβαθμισμένα έγγραφα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters