Skip to main content

Διεθνής Διάσκεψη Μονάχου: Χωρίς πρόσκληση η Ρωσία

Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Η Διάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές δεν ήθελαν να προσφέρουν στην Ρωσία ένα βήμα για την προπαγάνδα του Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια, Κριστοφ Χόισγκεν, οι εκπρόσωποι της ρωσικής κυβέρνησης δεν θα προσκληθούν, καθώς οι διοργανωτές δεν επιθυμούν να τους προσφέρουν ένα βήμα στο κορυφαίο αυτό διεθνές φόρουμ για να κάνει προπαγάνδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Χόισγκεν τόνισε ότι «οι δηλώσεις, που ακούμε καθημερινά από το Κρεμλίνο, δεν μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι η Ρωσία έστω και ελάχιστα θα υποχωρήσει από αυτό που ο Πούτιν διακήρυξε ως στόχο του πολέμου και συγκεκριμένα την καταστροφή της Ουκρανίας». Σύμφωνα με τον ίδιο στην θέση των κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού Γκάρι Κασπάροφ και ο έκπτωτος ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Ο Χόισγκσεν, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, συμμερίζεται την υποστήριξη που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ