Skip to main content

Δικηγόρος Μαρκ Ταραμπέλα: Ο πελάτης μου δεν χρηματίστηκε – Αισθάνεται προδομένος

EPA/STEPHANIE LECOCQ

«Είναι απίστευτο το ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι» δήλωσε ο συνήγορος του Ταραμπέλα

Την έκπληξή του εξέφρασε ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα για το γεγονός ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρωταγωνιστή της υπόθεσης Qatargate.

«Είναι απίστευτο το ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι -ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της εγκληματικής αυτής οργάνωσης- χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ σε αντιπαράθεση τα λεγόμενα του με όσα υποστηρίζει ο πελάτης μου», δήλωσε συγκεκριμένα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o Μάξιμ Τόλερ, συνήγορος υπεράσπισης του Βέλγου ευρωβουλευτή Μάρκ Ταραμπέλα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «υπάρχει κίνδυνος σύλληψης του Ταραμπέλα», αλλά τόνισε ότι «δεν υπάρχουν νομικές αιτίες για να συμβεί κάτι τέτοιο». «Αν γίνει, θα πρόκειται για φυλάκιση με στόχο να ασκηθεί πίεση για να καταρρεύσει», πρόσθεσε ο Τόλερ.

Ανέφερε ακόμη ότι «ο Ταραμπέλα αισθάνεται απογοητευμένος και προδομένος, λυπάται και για τις συνέπειες που η ιστορία αυτή έχει στην οικογένειά του. Αποκλείσθηκε από το κόμμα του, από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και υπέστη όλα αυτά χωρίς να έχει την δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του». Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, «είναι πολύ μαχητικός και θέλει να αγωνιστεί».

Παρατήρησε ακόμη ότι «ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης πέτυχε την χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις». Όσο για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο δικηγόρος δήλωσε ότι «είπε πως υποπτευόταν τον Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε φάση καταβολής χρημάτων από τον Παντσέρι».

Ο Μαξ Τόλερ υποστήριξε επίσης στην ιταλική εφημερίδα ότι η αλλαγή στάσης του πελάτη του έναντι του Κατάρ δεν οφείλεται σε χρηματισμό, αλλά σε μια σειρά στοιχείων, όπως έκθεση του ΟΗΕ, ταξίδι που πραγματοποίησε ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2020 (όταν ζήτησε να επισκεφθεί ένα από τα στάδια του Μουντιάλ για να εξακριβώσει τις συνθήκες των εργαζομένων στα εργοτάξια), αλλά και έκθεση της ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Ο Μαρκ Ταραμπέλα δεν έλαβε δώρα και δεν πήγε στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, παρόλο που είναι φίλαθλος. Συνάντησε τον Καταριανό υπουργό Εργασίας αλ Μάρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ, το 2021, με την αντιπροσωπεία Inter-Sport» πρόσθεσε.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα αποκλείσθηκε την Τετάρτη από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το βελγικό Σοσιαλιστικό Κόμμα όσο διαρκεί η έρευνα. Κατηγορήθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι – τον έναν από τους τέσσερις υπόπτους που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ – ο οποίος δήλωσε στους ανακριτές ότι κατέβαλε στον Βέλγο ευρωβουλευτή «120.000 έως 140.00 ευρώ», σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo.

«Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην έχω το δικαίωμα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου. Δηλώνω και θα δηλώνω αθώος. Δεν έλαβα ποτέ χρήματα ή δώρα με αντάλλαγμα τις πολιτικές μου απόψεις» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «κρίνεται από την κοινή γνώμη ή από ορισμένους συναδέλφους του με βάση δημοσιεύματα του Τύπου ή την ομολογία προς υπεράσπιση ίδιων συμφερόντων φυλακισμένων».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ