Skip to main content

Λαβρόφ: “Τακτική Χίτλερ” από την Δύση – Θέλει “τελική λύση” για το Ρωσικό ζήτημα»

REUTERS

Οι ΗΠΑ υποτάσσουν την Ευρώπη και επιδιώκουν τον αφανισμό της Ρωσίας όπως έγινε με τους Εβραίους, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Τακτική “Χίτλερ” καταλογίζει στην Δύση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ  με δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για συνασπισμό  ΗΠΑ- Ευρώπης, πρωτοστατούσης της Ουάσινγκτον- με στόχο   για την επίλυση του “ρωσικού ζητήματος” με τον ίδιο τρόπο που ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει μια “τελική λύση” για την εξάλειψη των Εβραίων της Ευρώπης.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος προκάλεσε διεθνή σάλο πέρυσι με τα σχόλιά του για τον Χίτλερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ίδια τακτική με τον Ναπολέοντα και τους Ναζί στην προσπάθειά  τους να υποτάξουν την Ευρώπη προκειμένου να καταστρέψει τη Ρωσία.

“Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως εντολοδόχο, είπε, διεξάγουν πόλεμο εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο στόχο: την “τελική λύση” του ρωσικού ζητήματος. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ ήθελε μια “τελική λύση” στο εβραϊκό ζήτημα, τώρα, δυτικοί πολιτικοί λένε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια στρατηγική ήττα”.

Η “τελική λύση” ήταν το σχέδιο του Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα, το οποίο οδήγησε στη συστηματική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων, καθώς και μελών άλλων μειονοτήτων.

Ο Λαβρόφ έχει προκαλέσει οργή τον περασμένο Μάιο, όταν είπε ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε “εβραϊκό αίμα”, προκαλώντας οργισμένες διαμαρτυρίες από το Ισραήλ.