Skip to main content

Τζόνσον: Ετοιμάζει βιβλίο για τη θητεία του στη Ντάουνινγκ Στριτ

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει συνάψει συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Harper Collins για τη συγγραφή απομνημονεύματος που θα καλύπτει τον ρόλο του στο επίκεντρο μιας από τις πιο δραματικές περιόδους της πρόσφατης βρετανικής ιστορίας.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε από πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού οι υπουργοί του παραιτήθηκαν μαζικά για μια σειρά σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων στην καρδιά της κυβέρνησης, όταν η υπόλοιπη Βρετανία βρισκόταν υπό αυστηρό εγκλεισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η Harper Collins δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Τζόνσον είχε υπογράψει συμφωνία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα πληρωθεί ή πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο.

Η θητεία του Τζόνσον κάλυψε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την πανδημία COVID-19 και τις επακόλουθες αποκαλύψεις για κόμματα που παραβίασαν τους κανόνες lockdown σε κυβερνητικά κτίρια, καθώς και την αρχική αντίδραση της Βρετανίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Αραμπέλα Πάικ, διευθύντρια εκδόσεων σε τμήμα της Harper Collins, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου, το χαρακτήρισε “απομνημονεύματα που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο”.

“Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπόρις Τζόνσον καθώς θα γράφει την αφήγησή του για την περίοδο της θητείας του κατά τη διάρκεια μερικών από τα πιο σημαδιακά γεγονότα που έχει δει το Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο καιρό”, δήλωσε η ίδια.

Από τότε που εγκατέλειψε το αξίωμά του, ο Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες (1,2 εκατομμύρια δολάρια) για τέσσερις ομιλίες, μεταξύ άλλων σε ασφαλιστές και επενδυτές στο blockchain.

Πηγή: Reuters