Skip to main content

Νεπάλ: «Απίθανο να υπάρχουν επιζώντες», λέει η αστυνομία

REUTERS/Bijay Neupane

Έχουν εντοπιστεί 68 νεκροί. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 άτομα.

Οι ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες από τη χειρότερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών στο Νεπάλ περιορίζονται, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. «Είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νεπάλ Τεκ Πρασάντ Ράι.

Στο μεταξύ βρέθηκαν ανασύρθηκαν σήμερα και τα δύο μαύρα κουτιά, ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες, που ανήκε στην Yeti Airlines. Το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Ποκάρα στην περιοχή Κάσκι του Νεπάλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα ανέρχεται στους 68.

Τη Δευτέρα, περίπου 300 διασώστες ξεκίνησαν να «χτενίζουν» και πάλι το σημείο της συντριβής. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζητούμενο της σημερινής επιχείρησης, που διακόπηκε χθες λόγω του σκότους, είναι να ανασυρθούν τα πτώματα πέντε θυμάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η τύχη των υπολοίπων. 63 πτώματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Θα παραδοθούν στις οικογένειές τους μετά την ταυτοποίηση και τη νεκροψία-νεκροτομή.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ κήρυξε τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους και η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για να διερευνήσει τα αίτια της καταστροφής.

Διαβάστε ακόμα: