Skip to main content

Πέντε μήνες φυλάκιση για τον επί μακρόν οικονομικό διευθυντή του Τραμπ

REUTERS/David ‘Dee’ Delgado

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο, παραδεχόμενος ότι από το 2005 έως το 2017 ο ίδιος και άλλα στελέχη λάμβαναν μπόνους και προνόμια που εξοικονομούσαν χρήματα για την εταιρεία και τους ίδιους.

Ο Άλεν Βάισελμπεργκ, επί μακρόν στέλεχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην ποινική δίκη της εταιρείας ακινήτων του πρώην προέδρου, καταδικάστηκε την Τρίτη σε πέντε μήνες πίσω από τα κάγκελα, επειδή συνέβαλε στη μεθόδευση ενός σχεδίου φορολογικής απάτης 15 ετών στον Οργανισμό Τραμπ.

Ο 75χρονος Βάισελμπεργκ αναμένεται να οδηγηθεί στη διαβόητη φυλακή Rikers Island της Νέας Υόρκης. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο, παραδεχόμενος ότι από το 2005 έως το 2017 ο ίδιος και άλλα στελέχη λάμβαναν μπόνους και προνόμια που εξοικονομούσαν χρήματα για την εταιρεία και τους ίδιους.

Η ποινή επιβλήθηκε από τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, ο οποίος επέβλεψε τη δίκη του Οργανισμού Τραμπ, ο οποίος καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Αν και δεν είναι πλέον οικονομικός διευθυντής, ο Βάισελμπεργκ παραμένει σε άδεια με αποδοχές από τον Οργανισμό Τραμπ.

Ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος έχει επίσης καταβάλει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, πρόστιμα και τόκους ως μέρος της τιμωρίας του, θα εκτίσει πιθανότατα 100 ημέρες στη φυλακή με άδεια για καλή συμπεριφορά.

Πηγή: Reuters