Skip to main content

Βρετανία: Στο δικαστήριο ο άνδρας που πέταξε αβγό στον Βασιλιά Κάρολο

REUTERS/Andrew Boyers

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια περιπάτου του Βασιλιά Καρόλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος ότι πέταξε ένα αυγό προς τον βασιλιά Κάρολο Γ’ κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. Ο Harry May, 21 ετών, από την Moreton Road South, στο Luton, κατηγορείται για αδίκημα δημόσιας τάξης που σχετίζεται με την επίσκεψη του βασιλιά στην πόλη στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο May εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Luton Magistrates’ Court, όπου οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί μόνο από τον επικεφαλής δικαστή. Η επόμενη ακρόαση θα γίνει στο δικαστήριο του Westminster την Παρασκευή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έδωσε το πλήρες όνομά του ως Harry Spartacus May, κατηγορείται για χρήση απειλητικών/προσβλητικών λέξεων/συμπεριφοράς που ενδέχεται να προκαλέσει παρενόχληση, ανησυχία ή αγωνία.

Ο εισαγγελέας Μάθιου Τέιλορ δήλωσε ότι πρόκειται για “υπόθεση ειδικής δικαιοδοσίας” που μπορεί να εκδικαστεί μόνο από τον επικεφαλής δικαστή. Ο ίδιος δεν έχει ακόμη απολογηθεί. Υπερασπιζόμενος, ο Ahmed Malik δήλωσε στους δικαστές ότι ο κ. May δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά της υπόθεσης στο δικαστήριο του Westminster. Είπε ότι ο πελάτης του “κατάλαβε ότι η υπόθεση θα εξεταζόταν σήμερα”.

Η πρόεδρος της έδρας, Helen Cook, χορήγησε στον κ. May εγγύηση ενόψει της επόμενης ακροαματικής διαδικασίας στο Λονδίνο. “Είμαι βέβαιη ότι τα πράγματα θα επιλυθούν με αυτή την ευκαιρία”, είπε, στην οποία ο κ. May απάντησε: “Καταλαβαίνω”.

Ο βασιλιάς βρισκόταν έξω από το δημαρχείο του Λούτον όταν φέρεται να του πέταξαν το αυγό. Αρχικά απομακρύνθηκε από τα πλήθη από αξιωματικούς προστασίας, αλλά συνέχισε την επίσκεψή του στην πόλη του Bedfordshire λίγο αργότερα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC