Skip to main content

Η αποκάλυψη του Χάρι για τον καβγά με τον Ουίλιαμ: «Με άρπαξε από τον γιακά και με έριξε στο πάτωμα»

REUTERS/Tom Nicholson/File Photo

Αποσπάσματα από το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Spare» φέρνει στο φως ο Guardian

Αποσπάσματα από το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Spare», στο οποίο κατηγορεί τον αδελφό του Ουίλιαμ ότι στη διάρκεια ενός καβγά με αιχμή την Μέγκαν Μάρκλ, τον έσπρωξε και τον έριξε στο πάτωμα, δημοσιεύει ο Guardian.

Σύμφωνα με τον Χάρι το επεισόδιο έγινε στο σπίτι του στο Nottingham Cottage το 2019, όταν ο αδελφός του χαρακτήρισε την Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή». Εκείνος τον κατηγόρησε ότι έχει υιοθετήσει το «αφήγημα του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό του. Τότε, όπως αναφέρει, «με άρπαξε από τον γιακά και… με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε στην πλάτη μου και τα κομμάτια μου με τραυμάτισαν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, μπερδεμένος, και στη συνέχεια σηκώθηκα και του είπα να φύγει». Ο Ουίλιαμ έφυγε, αλλά επέστρεψε «δείχνοντας μετανιωμένος». Ο Χάρι γράφει ότι δεν το είπε αμέσως στην Μέγκαν – αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του.

Σύμφωνα με τον Guardiαn, που απέκτησε πρόσβαση σε ένα αντίγραφο του «Spare», είναι μία από τις πολλές σκηνές που περιγράφει ο Χάρι στο βιβλίο του ενώ στις πρώτες σελίδες μεταφέρει τα λόγια του πατέρα του στη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησης του: «Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν διάδοχο και έναν εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε».

Θα παραστεί ο Χάρι στη στέψη του πατέρα του βασιλιά Καρόλου;

REUTERS/Toby Melville/File Photo

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παραστεί στην στέψη του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου. Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, έχει παραχωρήσει δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα οι οποίες πρόκειται να προβληθούν πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ερώτηση για το αν θα παραστεί στην στέψη (σ.σ. το Μπάκιγχαμ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου) σε περίπτωση που προσκληθεί, ο Χάρι απαντάει: «Πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τότε. Αλλά, ξέρετε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Υπάρχουν πολλά για να συζητηθούν και ειλικρινά ελπίζω να προτίθενται να καθίσουν και να τα συζητήσουν». «Δεν ξέρω πώς σιωπώντας πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα» προσθέτει.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ουίλιαμ στα επικριτικά του σχόλια αφότου παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020, ο Χάρι αναφέρει: «Προφανώς θα έχει πει ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί».

Οι δύο συνεντεύξεις θα προβληθούν την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ