Skip to main content

Βρετανία: Τα μαθηματικά στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Ρίσι Σούνακ

Έως τα 18 τους χρόνια θα κάνουν μαθηματικά οι Βρετανοί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θέλει οι μαθητές σχολείων στην Αγγλία να κάνουν μαθηματικά έως την ηλικία των 18 ετών, σύμφωνα με ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην πρώτη του ομιλία για το 2023, ο Σούνακ αναμένεται να περιγράψει σχέδια για τα μαθηματικά που θα προσφέρονται για όλα τα επίπεδα μαθητών.

Οι προτάσεις του Σούνακ για την εκπαίδευση θα αφορούν μόνο τους μαθητές στην Αγγλία. Η εκπαίδευση είναι ένα ζήτημα που έχει ανατεθεί, με τις αρχές της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας να διαχειρίζονται τα δικά τους συστήματα.

Η σχολική εκπαίδευση στην Αγγλία είναι υποχρεωτική μόνο μέχρι την ηλικία των 16 ετών, μετά την οποία τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να ακολουθήσουν περαιτέρω ακαδημαϊκά προσόντα όπως A-Levels ή εναλλακτικά προσόντα ή επαγγελματική κατάρτιση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει στην ομιλία του την Τετάρτη ότι το θέμα των υποχρεωτικών μαθηματικών είναι «προσωπικό» για τον ίδιο.

«Κάθε ευκαιρία που είχα στη ζωή μου ξεκίνησε με την εκπαίδευση που είχα τόσο την τύχη να λάβω. Και είναι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο ήρθα στην πολιτική: να δώσω σε κάθε παιδί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης», θα πει.

Η κυβερνητική ενημέρωση το πρωί της Τετάρτης τόνισε ότι περίπου 8 εκατομμύρια ενήλικες στην Αγγλία έχουν τις αριθμητικές δεξιότητες των παιδιών του δημοτικού σχολείου, ενώ το 60% των μειονεκτούντων μαθητών δεν έχουν βασικές δεξιότητες στα μαθηματικά στην ηλικία των 16 ετών.

Οι Εργατικοί δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ιδιωτικά σχολεία και να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα για να επενδύσουν στην κατάρτιση 6.500 ακόμη εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα.

naftemporiki.gr