Skip to main content

ΗΠΑ: Νεκρός εργαζόμενος αεροδρομίου – Τον «κατάπιε» ο κινητήρας αεροσκάφους

REUTERS/Marco Bello

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών συνεχίζουν τη διερεύνηση του θανατηφόρου περιστατικού.

Ένας εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Μοντγκόμερι το Σάββατο “εισήλθε στον κινητήρα” ενός αεροσκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών.

Το αεροσκάφος, ένα Embraer 170 που διαχειριζόταν ο περιφερειακός αερομεταφορέας Envoy Air, “στάθμευε στην πύλη με το χειρόφρενο ρυθμισμένο, όταν ένα μέλος του προσωπικού υποστήριξης εδάφους καταπλακώθηκε”, ανέφερε ο οργανισμός.

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια ενός μέλους της ομάδας της AA/Piedmont Airlines”, δήλωσε ο Wade A. Davis, ο εκτελεστικός διευθυντής του αεροδρομίου, το Σάββατο. “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου”.

Η American Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο ότι είναι “συντετριμμένη από το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα μέλος της ομάδας” και πρόσθεσε: “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τα μέλη της τοπικής μας ομάδας. Επικεντρωνόμαστε στο να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου”.

Το θύμα δεν έχει κατονομαστεί. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών συνεχίζουν τη διερεύνηση του θανατηφόρου περιστατικού.

Αναμένεται προκαταρκτική έκθεση από την υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών σε δύο έως τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρεται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN