Skip to main content

Ρωσία: Σπάνια δημόσια παραδοχή για απώλειες από ουκρανική επίθεση

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ένα κτίριο επαγγελματικής σχολής, που είχε μετατραπεί σε προσωρινό στρατώνα στην πόλη Μακιίβκα.

Η Μόσχα προχώρησε σήμερα στην αναγνώριση των πληγμάτων που δέχτηκε από ουκρανικά πυρά, με αποτέλεσμα δεκάδες στρατιώτες να βρεθούν νεκροί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ένα κτίριο επαγγελματικής σχολής, που είχε μετατραπεί σε προσωρινό στρατώνα στην πόλη Μακιίβκα, την οποία ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, το κατάλυμα χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS, υποστηρίζοντας ότι άλλοι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Το Κίεβο ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων ανέρχεται σε σχεδόν 400, αν και αξιωματούχοι της ρωσικής κατοχικής διοίκησης χαρακτήρισαν υπερβολικό αυτόν τον απολογισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, dpa