Skip to main content

Ιταλία: Δεν εντοπίστηκε νέο στέλεχος του κορωνοϊού στα δείγματα των ταξιδιωτών από την Κίνα

Η Τζόρτζια Μελόνι / REUTERS / Guglielmo Mangiapane

Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί των ταξιδιωτών από την Κίνα που έφτασαν στο Μιλάνο είχαν Covid-19.

Η Κίνα άνοιξε, τα κρούσματα εκτοξεύονται και η Ευρώπη προετοιμάζεται. Ωστόσο η Ιταλία δεν εντόπισε καμία μετάλλαξη του Covid-19 στις πρόσφατες αφίξεις από την Κίνα που είχαν βρεθεί, κάτι που ανακούφισε τους αξιωματούχους που ανησυχούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί των ταξιδιωτών από την Κίνα που έφτασαν στο Μιλάνο είχαν Covid-19.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι η Ιταλία έχει ήδη αναλύσει την αλληλουχία των μισών δειγμάτων που δοκιμάστηκαν στο Μιλάνο και όλα δείχνουν το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.

«Αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό», είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Η κατάσταση στην Ιταλία είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες».

Η Κίνα έχει καταργήσει τα αυστηρά μέτρα καραντίνας τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας σε αύξηση των μολύνσεων στη χώρα. Αν και οι ακριβείς αριθμοί είναι ασαφείς, η ταχεία εξάπλωση έχει οδηγήσει σε ανησυχίες σε όλο τον κόσμο για την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.

Οι ΗΠΑ και η Ιταλία προσχώρησαν την Τετάρτη σε έναν αυξανόμενο αριθμό κρατών που απαιτούν τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα, αφού η Ιαπωνία και η Ταϊβάν προχώρησαν σε παρόμοια μέτρα.

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕ

Έκτακτη συνεδρίαση ειδικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίται σήμερα, αποτελούμενης από αντιπροσώπους των υπουργείων Υγείας των «27», μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.

Την συνεδρίαση έχει συγκαλέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να «συζητηθούν (…) πιθανά μέτρα για να υπάρξει συντονισμένη προσέγγιση» των κρατών μελών της ΕΕ.

«Υπό το φως της κατάστασης της πανδημίας στην Κίνα», η Κομισιόν οργανώνει σήμερα το πρωί συνεδρίαση ειδικής επιτροπής αποτελούμενης από αντιπροσώπους των υπουργείων Υγείας των 27, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπός της.

naftemporiki.gr