Skip to main content

Ουκρανία: 23 ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα το τελευταίο 24ωρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην πόλη της Χερσώνας, με αποτέλεσμα το τελευταίο 24ωρο να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Οι ρωσικές επιθέσεις στην Χερσώνα της Ουκρανίας συνεχίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις πολίτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

«Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το έδαφος της Χερσώνας 50 φορές. Ειρηνικοί οικισμοί της περιοχής υπέστησαν επιθέσεις από πυροβολικό, MLRS, όλμους και άρματα μάχης», δήλωσε ο Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας, σε ανάρτηση στο Telegram.

Η πόλη της Χερσώνας χτυπήθηκε 23 φορές τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Yanushevych, προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς.

Τον Νοέμβριο, ο στρατός της Ρωσίας υποχώρησε από την πόλη Χερσώνα, τη μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταλάβει η Μόσχα από την έναρξη της εισβολής, σε μια σημαντική υποχώρηση για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Έκτοτε, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταθμεύσει απέναντι από τον ποταμό Δνείπερο και βομβαρδίζουν τακτικά την πόλη από εκεί.

Την Τρίτη, ένα μαιευτήριο νοσοκομείου στην πόλη Χερσώνα επλήγη από ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN