Skip to main content

Ουκρανία: Πλήγματα σε μαιευτήριο της Χερσώνας από ρωσικούς βομβαρδισμούς

REUTERS/Pavel Klimov

Κι άλλες περιοχές δέχτηκαν πλήγματα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ένα μαιευτήριο στη νότια ουκρανική πόλη Χερσώνα δέχτηκε πλήγματα από ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Τρίτη ο Kyrylo Tymoshenko, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας.

«Βομβάρδισαν τον τόπο όπου γεννήθηκαν σήμερα δύο παιδιά. Πριν από την επίθεση, οι γιατροί κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια καισαρική τομή. Στο ίδρυμα βρίσκονται 5 γυναίκες μετά τον τοκετό. Ως εκ θαύματος, κανείς δεν τραυματίστηκε», δήλωσε ο Τιμοσένκο μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Πλήγματα δέχτηκε επίσης και η περιοχή της Τσέσικα από τα ρωσικά πυρά. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν, επιπλέον, ζημιές στις μη στρατιωτικές υποδομές του οικισμού Αντονίβκα στην περιοχή Χερσώνα και στην πόλη Χερσώνα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσω Facebook, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Εν τω μεταξύ, η απειλή αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής παραμένει σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, καθώς η επίθεση της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις κατευθύνσεις Μπαχμούτ και Αβντίεβκα, προσπαθώντας να βελτιώσει την τακτική κατάσταση στην κατεύθυνση Λύμαν, ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN