Skip to main content

ΗΠΑ: «Βουνά» οι αποσκευές στα αεροδρόμια, συνεχίζεται το χάος

REUTERS/Kamil Krzaczynski

Ακόμα επηρεάζονται οι αερομεταφορές με ακυρώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια

Όπως ήταν αναμενόμενο η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Βόρεια Αμερική, επηρέασε και τις πτήσεις, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους ταξιδιών. Μετά όμως επηρέασε και τις αποσκευές.

Καθώς οι επιβάτες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις λόγω της τεράστιας χιονο-καταιγίδας που έπληξε σημαντικές περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, οι συχνές αλλαγές δρομολογίων οδήγησαν σε σωρούς από βαλίτσες και αποσκευές στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, σχεδόν 8.700 πτήσεις στις ΗΠΑ καθυστέρησαν τη Δευτέρα, ενώ 4.000 ακυρώθηκαν, καθώς η καταιγίδα έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους που έφερε επικίνδυνες συνθήκες πυκνού χιονιού, πάγου και έντονου ψύχους.

Οι ταξιδιώτες της Southwest Airlines επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος των ακυρώσεων μετά τα Χριστούγεννα, με την εταιρεία να λέει τη Δευτέρα ότι θα συνεχίσει να μειώνει περίπου τα δύο τρίτα των πτήσεων της «τις επόμενες μέρες» καθώς προσπαθούσε να εξασφαλίσει την επιστροφή στον κανονικό προγραμματισμό.

Ο αντίκτυπος εξακολουθεί να γίνεται αισθητός ακόμη, με περισσότερες από 2.900 πτήσεις (ή το 71% των προγραμματισμένων) να ακυρώνονται μόνο τη Δευτέρα, σύμφωνα με την FlightAware.

Οι επιβάτες κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν λεπτομερώς την ταλαιπωρία του ταξιδιού τους και να εκλιπαρούν τις αεροπορικές εταιρείες για βοήθεια.

Ένα άτομο που προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Southwest στο Twitter έγραψε ότι εκτός από μια ακυρωμένη πτήση και την απώλεια των Χριστουγέννων, «τώρα η βαλίτσα μου δεν βρίσκεται [πουθενά]. … όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι εκεί».

Η Southwest κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από τις εγχώριες πτήσεις και, σε αντίθεση με άλλους μεγάλους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, βασίζεται περισσότερο στην εξυπηρέτηση μεταξύ κοντινών σημείων μικρής κλίμακας, αντί να λειτουργεί από μεγάλους κόμβους. Αυτό αφήνει το προσωπικό της ευάλωτο σε εγκλωβισμό στην περίπτωση προβλήματος.

naftemporiki.gr