Skip to main content

Κίνα: Καραμπόλα με 200 οχήματα σε γέφυρα – Ένας νεκρός

Reuters

Το δυστύχημα συνέβη σε γέφυρα που είχε βυθιστεί στην ομίχλη - Πολλοί από τους τραυματίες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους

Πάνω από 200 οχήματα συγκρούστηκαν σε καραμπόλα που σημειώθηκε στην κινεζική πόλη Τζενγκτζόου, που είχε βυθιστεί στην ομίχλη, με αποτέλεσμα ένα άτομο χάσει τη ζωή του.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν τρακάρει στη γέφυρα Τζενγκσίν Χουανγκέ. Πλάνα του τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνουν ένα αυτοκίνητο να βρίσκεται πάνω από ένα άλλο στο μέσον καραμπόλας.

Reuters

Το CCTV μετέδωσε ότι πολλές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ διερχόμενων αυτοκινήτων και στις δύο κατευθύνσεις της γέφυρας, η οποία αποτελεί κύρια διάβαση του Κίτρινου Ποταμού. Η αστυνομία έκλεισε αργότερα τη γέφυρα στην κυκλοφορία.

Πολλοί από τους τραυματίες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους ενώ στο σημείο έσπευσαν 66 πυροσβέστες και 11 οχήματα της πυροσβεστικής για να βοηθήσουν. «Είναι πολύ τρομακτικό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ, δεν νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε από τη γέφυρα», ακούγεται να λέει κάποιος σε βίντεο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία η ορατότητα σε πολλές περιοχές περιοριζόταν σε λιγότερα από 500 μέτρα σήμερα το πρωί και μερικές φορές στα 200 μέτρα.

Πηγή: Reuters