Skip to main content

Έλον Μασκ: Σχεδόν 100 συσκευές Starlink θα ενεργοποιηθούν στο Ιράν

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και μήνες από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμίνι.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ υπόσχεται βοήθεια στους διαδηλωτές στο Ιράν και η εταιρεία του SpaceX, πρόκειται να αναπτύξει σύντομα στη χώρα 100 δέκτες Starlink για γρήγορο δορυφορικό Διαδίκτυο

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της στο Ιράν.

Ο Μασκ είχε πει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ήθελε να ενεργοποιήσει το Starlinks στο Ιράν, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την προώθηση της ελευθερίας του Διαδικτύου και της ελεύθερης ροής πληροφοριών. Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ ενεργοποίησε τις υπηρεσίες Starlink και στην Ουκρανία.

Η εταιρεία SpaceX του Μασκ,  κατασκευάζει εδώ και καιρό ένα πυκνό δίκτυο δορυφόρων στο διάστημα για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο Διαδίκτυο.Η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία θα μπορούσε να βοηθήσει τους διαδηλωτές στο Ιράν να παρακάμψουν τους περιορισμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και μήνες από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμίνι τον Σεπτέμβριο κάτω από αμφισβητούμενες συνθήκες, αφού είχε προηγουμένως τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία για παραβίαση του αυστηρού ισλαμικού κώδικα ενδυμασίας για τις γυναίκες στο Ιράν.