Skip to main content

Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να απορροφήσει τη Λευκορωσία

Sputnik/Pavel Bednyakov/Kremlin via REUTERS

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες σε συνέντευξη τύπου με τον Λευκορώσο ομόλογό του.

Στην διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να «απορροφήσει» τη Λευκορωσία προχώρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς πρόκειται για τον πιο στενό σύμμαχό της με εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέροντας ότι προβάλλουν αποτελεσματική αντίσταση στις κυρώσεις της Δύσης, παρ’ όλο που «εχθροί» ήθελαν να σταματήσουν την ολοκλήρωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία.

«Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να απορροφήσει κανέναν. Αυτό, πολύ απλά, δεν έχει νόημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλ. Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τη σειρά του σημείωσε: «αν κανείς πιστεύει ότι μπορεί να μας χωρίσει σήμερα, να μας διαρρήξει, δεν θα τα καταφέρουν».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ειρωνεία στο αποκορύφωμά της

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις σχολίασε τις δηλώσεις του Πούτιν, αναφέροντας ότι πρόκειται για την «ειρωνεία στο αποκορύφωμά της». Όπως πρόσθεσε μάλιστα, πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί αν η Λευκορωσία θα παράσχει ή όχι πρόσθετη υποστήριξη στον Πούτιν και θα απαντήσει «καταλλήλως» εφόσον το κάνει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ