Skip to main content

Twitter: Τέλος η δημοσίευση συνδέσμων από ανταγωνιστικά social media, εντείνεται ο προβληματισμός

Shutterstock

Οι χρήστες που παραβιάζουν αυτήν την πολιτική κινδυνεύουν με προσωρινή αναστολή λογαριασμού. Νέο πάγωμα λογαριασμού δημοσιογράφου.

Το Twitter δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να αναρτούν στην πλατφόρμα συνδέσμους από πολλά ανταγωνιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωση που προκάλεσε νέες ανησυχίες μετά την αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων.

«Το twitter δεν επιτρέπει πλέον τη δωρεάν προώθηση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο twitter», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι από την απόφαση επηρεάζονται Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post και Nostr, καθώς και «σύνδεσμοι σε δικτυακούς συγκεντρωτές μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το linktr .ee, lnk.bio».

Οι χρήστες που παραβιάζουν αυτήν την πολιτική κινδυνεύουν με προσωρινή αναστολή λογαριασμού, ανέφερε η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας.

Η αλλαγή πολιτικής ακολουθεί άλλες χαοτικές ενέργειες στο twitter από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στις τελευταίες εξελίξεις του…«σίριαλ» η πλατφόρμα ανέστειλε τον λογιαριασμό δημοσιογραάφου της Washington Post.

«Ο Έλον Μασκ ανέστειλε τον λογαριασμό μου στο twitter», έγραψε στο ιστολόγιό της η Τέιλορ Λόρεντζ, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τη βιομηχανία τεχνολογίας για την Washington Post.

Οι λογαριασμοί είχαν ανασταλεί εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Ο νέος επικεφαλής του Twitter έκανε λόγο αυτή τη φορά για μια «προσωρινή αναστολή» που συνδέεται με την «προγενέστερη αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter, απάντησε δημόσια στην πλατφόρμα ότι πρόκειται για «προσωρινή αναστολή λόγω προγενέστερης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων από αυτόν τον λογαριασμό» και ότι αυτό το μέτρο «θα αρθεί σύντομα».

naftemporiki.gr