Skip to main content

Οι «λιπόψυχοι» υπάλληλοι των Βρυξελλών- «Κατηγορούνται» ότι κρυώνουν

Οι ιδιοκτήτες χώρων γραφείου δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις

"Πώς τολμούν, όταν οι άνθρωποι στο Κίεβο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα;"

«Πουλόβερ αλληλεγγύης», κασκoλ και ζιβάγκο-αλά Εμμανουέλ Μακρόν. Οι υπάλληλοι στα κτίρια της ΕΕ, αναζητούν τρόπους για να μην παγώνουν, από την ώρα που ο θερμοστάτης κόλλησε στους 19 βαθμού Κελσίου. Αρκετοί σκέφτονται να μην πάνε καν στο γραφείο. Άλλοι θα ήθελαν να φέρουν θερμάστρες, αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύτηκε.

“Κάνει παγωνιά”, δήλωσε στον Guardian ένας τρεμάμενος υπάλληλος της ΕΕ που εργάζεται στο Μπερλεμόντ, την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Σχεδόν όλοι παραπονιούνται. Καταλαβαίνουμε τις ενεργειακές κρίσεις, αλλά είναι εξαιρετικά άβολο να εργάζεσαι σε αυτές τις συνθήκες”.

Ωστόσο όσοι διαμαρτύρονται αντιμετωπίζουν συχνά την μήνι συναδέλφων τους. “Πώς τολμούν, όταν οι άνθρωποι στο Κίεβο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα;”, είπε άλλος υπάλληλος που εργάζεται στο ίδιο κτίριο.

Άλλοι το θέτουν πιο ωμά: “Όσοι λένε ότι κάνει παγωνιά είναι αδύναμοι – η θερμοκρασία είναι μια χαρά”, δήλωσε ένας υπάλληλος της  DG CONNECT ( υπηρεσίας που καταρτίζει και εφαρμόζει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία».

«Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό”, είπε άλλος υπάλληλος.

Άλλοι αστειεύονται. Ο Jan-Tjibbe Steeman, υπάλληλος της ΓΔ Έρευνας και Καινοτομίας, έγραψε στο Twitter: «Δείτε την θετική πλευρά: Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων για φαγητό δουλεύουμε ομαδικά, φτιάχνοντας κάστρα από πάγο» προσθέτοντας πάντως ότι: “Είναι μια χαρά και για καλό σκοπό”.

Το κτίριο της Κομισιόν, δεν είναι το μόνο  στην «συνοικία» της ΕΕ όπου τρίζουν τα δόντια. Ο όροφος του γραφείου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έδειχνε κατά διαστήματα 17 βαθμούς την περασμένη εβδομάδα. Οι διπλωμάτες από την μεριά τους καυχιούνται ότι φόρεσαν “πουλόβερ αλληλεγγύης” …

naftemporiki.gr