Skip to main content

Οι Πράσινοι καταδικάζουν τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ»

REUTERS/Orhan Qereman

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιείται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν «ως δικαιολογία για τους βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ

Οι Γερμανοί Πράσινοι καταδίκασαν έντονα τις αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού Στρατού σε θέσεις κουρδικών πολιτοφυλακών στη Βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Μετά από διαβουλεύσεις με το Προεδρείο του κόμματος, η επικεφαλής των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ ζήτησε να διαλευκανθεί το παρασκήνιο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Η επικεφαλής των Πρασίνων δήλωσε ότι έχει την εντύπωση πως η επίθεση χρησιμοποιείται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν «ως δικαιολογία για τους βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ». «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένα κράτος του ΝΑΤΟ αντιδρά σε ένα τρομερό έγκλημα με στρατιωτικές επιθέσεις που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε. Αυτές οι επιθέσεις «φαίνεται ότι έχουν κατά κύριο λόγο εσωτερικά πολιτικά κίνητρα», είπε η Συμπρόεδρος των Πρασίνων. Κατά την άποψή της, δεν μπορεί να αποκλειστεί η σύνδεση με τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

naftemporiki.gr