Skip to main content

Twitter: Παραιτήθηκε και ο επικεφαλής της εταιρείας στη Γαλλία

Με τον Τζακ Ντόρσεϊ συνιδρυτή της Twitter στο Παρίσι το 2019. EPA/CAROLINE BLUMBERG

«Αποστολή εξετελέσθη», έγραψε ο Νταμιέν Βιέλ στο Twitter.

Ο επικεφαλής της Twitter στη Γαλλία, Νταμιέν Βιέλ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του με ένα tweet την Κυριακή ενόψει των νέων απολύσεων απολύσεων στην πλατφόρμα.

Ο Βιέλ, ο οποίος επιβεβαίωσε την αποχώρησή του σε ξεχωριστό μήνυμα στο Bloomberg, είχε ηγηθεί της Twitter στη Γαλλία για περίπου επτά χρόνια. Ένας αριθμός εργαζομένων στο γραφείο του Παρισιού, το οποίο είχε λιγότερους από 50 υπαλλήλους πριν αναλάβει τη διοίκηση ο Μασκ τον περασμένο μήνα, επικεντρώνονται στις σχέσεις με τους διαφημιστές.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ήδη μειώσει στο μισό το εργατικό δυναμικό του Twitter με τις σαρωτικές απολύσεις που περιλάμβαναν μεγάλο μέρος της διοίκησης της εταιρείας, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων περικοπών  που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην πλευρά των πωλήσεων και των συνεργασιών της επιχείρησης, είπαν άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

«Τελείωσε. Υπερηφάνεια και τιμή. Αποστολή εξετελέσθη», έγραψε ο Βιέλ στο Twitter. «Ευχαριστώ για αυτά τα απίστευτα και έντονα 7 χρόνια».

Ο Βιέλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνθήκες της αποχώρησής του ή πόσοι υπάλληλοι του Twitter παραμένουν στο Παρίσι.

Μετά από έναν αρχικό γύρο περικοπών, που κατάργησαν περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter, ο Μασκ έστειλε ένα email στους υπαλλήλους ζητώντας τους να επιλέξουν μια «σκληροπυρηνική» κουλτούρα ή να αποδεχτούν αποζημίωση απόλυσης.

Περισσότεροι εργαζόμενοι από το αναμενόμενο αποχώρησαν, ιδιαίτερα εκείνοι σε τεχνικούς ρόλους, προκαλώντας φόβους για κινδύνους για τις λειτουργίες της εταιρείας.

naftemporiki.gr