Skip to main content

Μελόνι: Πρώτες συνομιλίες με φον ντερ Λάιεν και Σ. Μισέλ

Την πρώτη της επικοινωνία είχε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

«Καλή πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι σήμερα.

Θα εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας από την Ουκρανία μέχρι την ενέργεια. Ανυπομονώ για μια πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες στο εγγύς μέλλον» ανέφερε με ανάρτησή της στο Twiiter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Τζόρτζια Μελόνι συνομίλησε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο κ. Μισέλ, «η Ιταλία είναι ισχυρός εταίρος της ΕΕ. Μόλις μίλησα με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Συζητήσαμε μερικές από τις κοινές μας προκλήσεις: τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε πολύ σύντομα στις Βρυξέλλες».

Συγχαρητήριο μήνυμα Στόλτενμπεργκ

«Η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ, δεσμευμένη στον διατλαντικό δεσμό και συνεισφέρει ισχυρά στην ασφάλειά μας σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας» ανέφερε ο ΓΓ της Συμμαχία Γενς Στόλτενμπεργκ στο συγχαρητήριο μήνυμά του στο τουίτερ προς την Τζόρτζια Μελόνι, για την ανάληψη των καθηκόντων της.

naftemporiki.gr