Skip to main content

Μελόνι: Στο προεδρικό μέγαρο για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στις 5:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κηρινάλιο η Τζόρτζια Μελόνι προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αν η Μελόνι κάνει δεκτή «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή, θα μπορούσε να παραδώσει στον Ματαρέλα ακόμη και σήμερα τον πλήρη κατάλογο των υπουργών της και η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί μέσα στο σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι η συντηρητική συμμαχία πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα την Τζιόρτζια Μελόνι για να αναλάβει ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η εν λόγω συντηρητική συμμαχία σχηματίστηκε από τις ιταλικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου κερδίζοντας την πλειοψηφία, με το κόμμα της Μελόνι να παίρνει τις περισσότερες ψήφους, γεγονός που την φέρνει σε τροχιά να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

 «Είμαστε ήδη έτοιμοι, θέλουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό», σηεμίωσε νωρίτερα η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας που αναδείχθηκε πρώτο στις εκλογές. 

Ύστερα από την συνάντηση της συντηρητικής συμμαχίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ματαρέλα, η Μελόνι δήλωσε: «Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Όλη η συμμαχία μας παρουσιάσθηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο». 

naftemporiki.gr