Skip to main content

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στην περιφέρεια του Κιέβου

Οικισμός στην περιφέρεια του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, βομβαρδίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Σωστικά συνεργεία ήδη εργάζονται επιτόπου», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι βομβαρδίστηκε ή πού ακριβώς.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν χτυπήσει την περιοχή του Κιέβου με drones καμικάζι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η Ουκρανία καταγγέλλει επιθέσεις με ιρανικής κατασκευής UAVs τύπου Σαχίντ-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι σε ανάρτησή του μέσω του επίσημου καναλιού του στο Telegram λίγο μετά τις 6 το πρωί τοπική ώρα, αναφέρει: «Έχουμε επιθέσεις σε μια από τις κοινότητες της περιοχής. Προηγουμένως μια επίθεση από drones καμικάζι. Οι διασώστες επιχειρούν ήδη». Ο Κουλέμπα προέτρεψε επίσης τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Στην επίθεση αναφέρθηκε επίσης ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ζελένσκι, Κιρίλο Τιμοσένκο, λέγοντας ότι επλήγησαν κρίσιμες υποδομές.

Επίθεση και στο Μικολάιβ

Η νότια πόλη Μικολάιβ ανέφερε επίσης ότι δέχθηκε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Χτυπήθηκε μια πενταώροφη πολυκατοικία, οι δύο επάνω όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι υπόλοιποι θαμμένοι από ερείπια. Οι διασώστες εργάζονται στο σημείο», δήλωσε στο Telegram ο δήμαρχος Ολεξάντερ Σένκεβιτς λίγο πριν τις 4 το πρωί τοπική ώρα, προσθέτοντας ότι η πόλη «βομβαρδίστηκε μαζικά».

naftemporiki.gr