Skip to main content

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τους «ανελέητους βομβαρδισμούς» στην Ουκρανία

Τους «ανελέητους βομβαρδισμούς» της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας καταδίκασε ο Πάπας Φραγκίσκος, στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους έχουν την τύχη του πολέμου στα χέρια τους να σταματήσουν τον «τυφώνα βίας»

«Η καρδιά μου είναι πάντα με τον ουκρανικό λαό, ειδικά με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από ανηλεείς βομβαρδισμούς», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Είθε το Άγιο Πνεύμα να μεταμορφώσει τις καρδιές όσων έχουν τη μοίρα του πολέμου στα χέρια τους, ώστε να σταματήσει ο τυφώνας της βίας και να οικοδομηθεί εκ νέου η ειρηνική συνύπαρξη».

Εισαγγελείς της διεθνούς ομάδας ερευνών Atrocity Crimes Advisory (ACA) ερευνούν ως πιθανά εγκλήματα πολέμου τις συνεχιζόμενες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι κλιμακώνει τη σύγκρουση υποστηρίζοντας το Κίεβο.

Πριν από ένα δεκαήμερο ο Πάπας κάλεσε ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για πρώτη φορά να σταματήσει «το σπιράλ βίας και θανάτου», τονίζοντας ότι η ουκρανική κρίση κινδυνεύει να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες παγκόσμιες συνέπειες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters