Skip to main content

Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί σε παιδικό σταθμό- Τουλάχιστον 34 νεκροί

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε πυροβολισμούς σε παιδικό σταθμό στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για 34 νεκρούς σε περιστατικό με πυρά στον παιδικό σταθμό στη Νονγκ Μπούα Λάμπου. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 22 παιδιά- μεταξύ των οποίων και βρέφη ηλικίας 2 ετών- καθώς και ενήλικες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. 

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι. 

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα τοπική ώρα, την ώρα που τα παιδιά κοιμόντουσαν στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης στη μαζική επίθεση είναι πρώην αστυνομικός. Επιβεβαίωσε επίσης πως ο δράστης σκότωσε επίσης τη γυναίκα και το παιδί του, κι έπειτα αυτοκτόνησε. Είχε αποπεμφθεί από το αστυνομικό σώμα πέρυσι για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά. Μάλιστα πριν από την επίθεση, ο φερόμενος ως δράστης είχε παρευρεθεί σε δικαστήριο σχετικά με τις κατηγορίες για τα ναρκωτικά. 

Ο φερόμενος ως δράστης ταράχτηκε όταν έφτασε στον παιδικό σταθμό για να διαπιστώσει ότι το παιδί του δεν ήταν εκεί και αποχώρησε πυροβολώντας τους περαστικούς. Έπειτα επέστρεψε στο σπίτι του, όπου σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του.

Μιλώντας στο Reuters o Τζιντάπα Μπούνσομ, αξιωματούχος της περιοχής, είπε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρχικά τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων μιας δασκάλας που ήταν έγκυος οκτώ μηνών. «Στην αρχή οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα», είπε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση και να συλλάβουν τον δράστη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη είναι σπάνιο φαινόμενο, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής. Τα επίσημα στοιχεία επίσης δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

naftemporiki.gr