Skip to main content

Virgin Atlantic: Το φύλο δεν θα εμποδίζει τους υπαλλήλους της να φορέσουν φούστα ή παντελόνι

 Την δυνατότητα να φορέσουν οποιαδήποτε από τις στολές της, είτε το μπορντό παντελόνι και το σακάκι ή την κόκκινη pencil φούστα και σακάκι,ανεξαρτήτως φύλου, δίνει η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic Airways σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων της

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, είπε ότι το πλήρωμα, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους θα μπορούν να επιλέξουν τη στολή που «τους αντιπροσωπεύει καλύτερα».

Επίσης, θα δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αυτοπροσδιορίζoυν το φύλο τους κατα την έκδοση των εισιτηρίων και το check in, με αντωνυμία της επιλογής τους, επιλέγοντας τους κωδικούς φύλου U ή X ή το ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο Mx.

Η ανακοίνωση  της Virgin έρχεται σε συνέχεια της απόφασης, νωρίτερα φέτος, από ομάδα κορυφαίων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να αγοράζουν εισιτήρια με δείκτη φύλου Χ μέχρι το τέλος του 2024. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εφάρμοσε τον Απρίλιο μια πολιτική που επιτρέπει στους Αμερικανούς να επιλέγουν τον δείκτη Χ στο διαβατήρια. 

Ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Virgin Atlantic, Juha Jarvinen, δήλωσε: «θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα και πώς αναγνωρίζουν και διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μας απευθύνονται με τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους».

naftemporiki.gr